изпратен от на 10.04.2012 в категория Подсъдими

До Скандинавския съд по повод дело за трудова злополука и нанесени материални щети:
„Господин съдия! По повод гореспосоченото дело и заведения иск бих искал да направя следните пояснения: На въпросния ден около 17 часа в качеството си на строителен работник приключих работата си на осмия етаж и реших да прибера в склада останалите строителни материали, а именно 1 торба цимент, 2 пакета фаянсови плочки и инструменти на общо тегло около 100 кг. За целта ги натоварих на пригоден за целта голям железен варел, прикрепен с кука на макара, като предварително бях застопорил въжето долу, така, че варела да виси свободно, за да не се налага после да го повдигам от етажа.Варелът тежеше около 30 кг. Искам да поясня също, че бях облечен в подходящото работно облекло, получено същия ден: пластмасова каска, нова ватенка, кожени ръкавици и нови работни обувки. Слязох долу , хванах здраво въжето и го освободих. Тук искам също да поясня, че моето собствено тегло е около 60 кг. Като освободих въжето, то рязко ме дръпна нагоре вследствие разликата в килограмите. Вкопчих се здраво в него, но около 4 етаж варелът и главата ми се срещнаха видимо с висока скорост, тъй като каската стана на парчета и от това са посочените в медицинските документи фрактура на 8-ми гръбначен прешлен, лява ключица и счупен нос. Слизайки надолу, коритото се закачи и почти спря, раздирайки на парчета новата ми ватенка .Благодарение на това не се изпуснах, но след малко коритото пак тръгна надолу, а аз съответно нагоре. Стигайки до върха на макарата главата ми закачи на куката, вследствие на което са описаните 23 шева на главата и дясната част на лицето, но благодарение на кожените ръкавици успях да преодолея болката в дясната ръка от впиването на въжето в макарата и с огромно усилие на волята да се задържа. Разбира се, от острите ръбове на макарата ръкавиците се скъсаха, но пък се разминах само със смазана дясна ръка и счупени 2 пръста. В същото време обаче, дъното на варела се е счупило от силния удар и описаните строителни материали са се изсипали и начупили на земята в безформена купчина.Както вече описах – аз тежа 60 кг., а варелът 30. Сега пък от разликата в теглото аз полетях надолу, а варелът нагоре. Понеже си спомних предишната ни среща на 4 етаж, реших да се предпазя с крака. Вследствие силния удар между обувките и ръба на варела, подметките им се отпраха и аз се приземих върху купчината материали почти бос, от което успях да счупя само левия глезен, като не мога да кажа фрактурите на лявото коляно и дясното бедро дали са от срещата с варела, или от падането. Проснах се върху купчината и припаднах от болка. След няколко секунди обаче се свестих от силен удар гърба. Бях забравил да държа въжето и варелът бе паднал върху мен. От последното са фрактурата на 6 ребра и травмите от купчината инструменти и начупени материали. На всичкото отгоря бях целия в цимент и благодаря на господ, че не заваля дъжд. В болницата лежах 42 дни.
Ето защо, господин съдия, не съм съгласен с претенциите на строителната ком-
пания, че всичко се е случило извън работно време и дължа за обезщетение за унищожени матариали, инструменти и работно облекло на обща стойност 514 лири.

Още от категориятаКатегории

изпратен от на 20.03.2008 в категория Подсъдими

- Обвиняеми, какво направихте с тези двеста франка, които откраднахте от шефа си?
- Похарчих ги за Жана, от \"Плас Пигал\".
- Обвиняеми, не заблуждавайте съда! Жана никога не взима повече от сто франка!

изпратен от на 20.03.2008 в категория Подсъдими

Прибират един бандит в ареста за убийство на бабичка. В процеса на следствието се установява, че тоя е утрепал бабето, за да и открадне чантата, в която имало пет лева.
На разпита следователя му вика:
- Може ли да си толкова прост, бе! Да утрепеш бабичка за пет кирливи лева!
- Ех, г-н следовател… Една бабичка - пет лева, две бабички - десет лева, а сто бабички, ааа?

изпратен от на 20.03.2008 в категория Подсъдими

- Подсъдимият, познавате ли човека, който вчера сте ударили с бутилка по главата?
- Не, господин съдия. Не е този. Много добре си спомням, че онзи нямаше превръзка на главата.

Още от категорията
Голям смях!
Създаден от HQWebS.net