изпратен от на 23.10.2013 в категория Семейни

Червената шапчица, А. и Б. Стругацки
- Е, така нещата ще тръгнат по-бързо, - каза Редхът. - Гала! - изкрещя той към кухнята. - Дълго ли още ще ни мориш от глад?… Заради тебе се старае, - обясни той по-тихо на Хънстман. Сто процента, сега приготвя любимите ти питчици, с мидички, отдавна ги пази тя, видях я… А как са работите в Забранената Гора? Нещо новичко? Казват, сега там всички пътечки и храстчета са ви означени, автоматчета, дето им ги пробутваш, щъкат ли щъкат, ама полза - никаква…
Хънтсман се хвана да разправя за неразбориите с фактурите и докато говореше, до него неусетно приседнаха Шапчицата и Вълка. Шапчицата постоя, после сложи на масата бледите си ръчички и изведнъж, със съвършено детско движение, но без да променя застиналата маска на неподправен ужас на лицето си, се облегна на рамото на Вълка. Той не помръдна. Устата му, с бездънното гърло зад нея си стоеше все така отворена, а зъбите и провесения език блестяха, отразявайки светлината на голата крушка над тях. Хънтсман, продължавайки да бъбри, си помисли, гледайки тези невероятни творения на Забранената Гора: "Господи, какво ОЩЕ?" Какво още трябва да се появи оттам, за да се освестим? Малко ли ни е ТОВА? …О, да, той знаеше, че е малко? Знаеше, че милиарди и милиарди не знаят нищо или нищо не искат да знаят, а ако узнаят, то ще се почудят десетина минути, ще се ужасят и… ще претръпнат. И всичко ще си бъде пак същото?
- Какво си ги зяпнал? - приглушено попита Редхът. - Не се безпокой, нещо няма да й направи. Не и сега. Навярно ще разказват приказката довечера, ама тя ще е като нова 15-20 минути след като свършат, и той също, и бабата - ти нея не я познаваш? И даже ще са по-здрави отпреди, нали това го доказаха миналата година…
- Да, знам, - отвърна Хънтсман и пресуши чашата си на един дъх.
Влезе Гала и остави на масата чинийка питки за него. После приседна и майчински привлече Шапчицата в скута си. Вълкът направи крачка напред и се сви в краката й, изолирайки я от търговеца. После близна леко Гала по глезена.
- Е, момчета, - каза възхитено Редхът, - сега вече веселбата ще потръгне!…

Още от категориятаКатегории

изпратен от на 05.01.2014 в категория Семейни

Голяма опашка пред сергия плод-зеленчук. Наредили се много жени и само 1 мъж се подавал от края на колоната. Първата жена казала:
- Дайте ми 1 кг. краставици ама нали така по криви!
Втората казала:
- Дайте ми ч кг. краставици ама нали така с повече пъпчици!
Третата казала:
- Дайте ми 1 кг. краставици ама нали така по дебели!
Накрая мъжът не издържал и се провикнал:
- Абе на мене ми сипи 1 кило краставици...аз ще ги ям...

изпратен от на 20.07.2016 в категория Семейни

Сутрин. Славчо чете спортен всекидневник. Девойка, с която е прекрал нощта се опитва да привлече вниманието му:
- Вчера бях на доктор.
Славчо без да вдигне поглед от вестника отвръща:
- Наистина ли? Как е доктора?

изпратен от на 14.07.2012 в категория Семейни

Съдията:
- И вие твърдите, че вашият мъж, който в момента стои пред нас на патерици, ви е пребил?
Жената:
- Ами, когато започна, той още не беше с патерици.

Още от категорията
Голям смях!
Създаден от HQWebS.net